Een heerlijk fris zomers dessert, ideaal als je weinig tijd hebt! Want het is heel makkelijk voor te bereiden. Ook als je meerdere gangen op het menu hebt staan, is dit dessert makkelijk in te passen. Krokante bladerdeeg met een lekkere citroenroom en frisse zoete zomerse aardbeien, yummie…
Wat heb je nodig voor 4 personen:
2 plakjes bladerdeeg
250 ml slagroom
1 zakje Klop-fix
2 volle eetlepels lemon curd
amandelschaafsel
1 eidooier
2 eetlepels poedersuiker
poedersuiker om te decoreren
500 gram aardbeien
- Verwarm de over voor op 200 graden.
- Haal de bladerdeeg even van te voren uit de vriezer. Snij deze diagonaal door midden.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk ze met de losgeklopte eidooier en bestrooi ze met het amandelschaafsel.
- Bak ze af op een met bakpapier beklede bakplaat gedurende ongeveer 10 minuten. Ze zijn klaar als ze mooi opgebold zijn en de amandelschilfers mooi lichtbruin geroosterd.
- Haal ze van de bakplaat en laat het helemaal afkoelen.
- Klop intussen ook de slagroom op samen met de Klop-fix en de poedersuiker.
- Meng de lemon curd hierdoor totdat je een mooi gemarmerd effect krijgt.
- Laat de slagroom opstijven in de koelkast totdat je het gaat serveren.
Op het moment dat je gaat serveren:
- Snij de bladerdeeg in de lengte doormidden. Zodat je een bodem en dekseltje krijgt.
- Doe de slagroom in een spuitzak in een spuitzak (je hoeft er niet per se een mondje in te doen, maar het vult wel makkelijker op de manier)
- Vul de onderstaande laag van de bladerdeeg met het slagroom.
- Was de aardbeien en ontdoe ze van de kroontjes. Snij de aardbeien doormidden.
- Leg de aardbeien nu op het laagje room.
- Dek af met het dekseltje en bestrooi het met poedersuiker ter decoratie.
Geef een reactie