Heerlijke comfortfood! Een bordje nasi, en je kunt het zelfs zo snel maken! Ik noem het vegetarische nasi, maar ben je lactovegetariër (zoals veel Hindoestanen zijn) dan kun je het ei natuurlijk weglaten. Geen excuus meer om eten af te halen, want met deze nasi heb je in 15 minuten je maaltijd klaar!
Koken van het rijst is het meeste werk, maar als je in de dagen voorafgaand nou toevallig rijst eet, kook je gewoon wat extra en dit bewaar je afgesloten in de koelkast. Gewone witte basmatirijst is wel enkele dagen houdbaar in de koeling. Op de foto zie je nog adjni moto, maar die heb ik uiteindelijk niet meer gebruikt want de nasi had genoeg smaak…
Wat heb je nodig voor 2 personen:
½ ui
2 tenen knoflook
4 eieren
zout & peper
1 zak Thaise groentemix
rijst (mijn rijst is van een dag eerder)
2 theelepels gebakken uitjes
1 grote groentebouillonblok
5 eetlepels zoete sojasaus
5 eetlepels zonnebloemolie
- Kluts de eieren met zout en peper en bak deze in 2 eetlepels olie. Druk ze wat fijner met een lepel.
- Neem de gebakken eieren uit de pan en zet deze apart.
- Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de ui en knoflook.
- Het bouillonblokje mag erbij net als de groente.
- Bak dit ongeveer 5 minuten zodat de groente de mogelijkheid hebben om te garen.
- Doe nu de rijst, gebakken uitjes, sojasaus en eieren erbij.
- Schep het geheel goed om, matig het vuur en warm de nasi enkele minuten op.
Serveren met sojabrokjes om het helemaal vega te houden. Ook lekker met baka bana!
Geef een reactie