Dit zijn echt heerlijke kipkluifjes, lekker zoet en plakkerig maar heerlijk om te eten. Ik heb wel deels een marinade uit een potjes gebruikt, dus het is wel een beetje vals spelen. Ik heb het geserveerd met een lekkere aardappelpuree en simpele spinazie a la creme. Maar er is niks mis met lekker simpel hoor!
Wat heb je nodig:
500 gram kippenvleugeltjes of borrelhapjes
2 volle eetlepels Chiar Siu saus
1 teentje knoflook
mespuntje cayennepeper
- Maak een marinade van alles ingredienten, meng dit goed.
- Dan mag het vlees erbij. Leg het een tijdje in de koelkast om te marineren. (Makkelijk om de avond ervoor te doen, dan hoef je het als je gaat eten alleen nog maar in de oven te schuiven.)
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bak de kippenpootjes 20 minuten in het midden van de oven.
- Draai daarna de oven op 200 graden en bak nog eens 10 minuten.
Lekker met aardappelpuree! Maar ook als borrelhapje!
Geef een reactie