Eigenlijk is dit geen recept te noemen, maar iets wat je snel in elkaar flanst. Het ziet er heel feestelijk en gezellig uit, en niet geheel onbelangrijk, het is ook nog eens superlekker! Dit is een heel leuk hapje om te serveren bij een high tea, babyshower, verjaardag of als dessert. Een lekkere combinatie van friszoete aardbeien met de zijdezachte, romige banketbakkersroom en het krokante bladerdeeg. Dit is een variant op mijn zomerse bladerdeegdessert met slagroom en aardbeien, maar dan net iets anders.
Ik had er nu 8 gemaakt, maar voel je vrij om er meer te maken, en doe het ook vooral want ze zijn zo op!
Wat heb je nodig:
2 plakken bladerdeeg
½ zakje Dr Oetker banketbakkersroom
250 gram aardbeien.
100 ml slagroom
½ eetlepel poedersuiker
½ zakje klopfix
kristalsuiker
evt. eidooier
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snij de plakken bladerdeeg in 4 gelijke stukken.
- Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met wat water of de eidooier.
- Strooi en wat suiker overheen. (In plaats van suiker kun je ook kiezen voor amandelschaafsel eventueel)
- Bak ze af in de oven op 175 graden in 12 minuten.
- Laat ze helemaal afkoelen.
- Klop de banketbakkersroom volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Klop de slagroom met poedersuiker en klopfix in een andere kom stijf.
- Meng de banketbakkersroom en slagroom door elkaar en laat dit in de koelkast opstijven.
Vlak voor het serveren snij je de bladerdeeg doormidden, vul ze met het room en beleg ze rijkelijk met de aardbeien. Mocht je het handiger vinden dan kun je de hapjes ook vullen met behulp van een spuitzak maar omdat het om een kleine hoeveelheid ging heb ik dat nu niet gedaan. Ik heb ze besmeerd als een boterham.
Geef een reactie