Soja zit vol eiwitten, eiwitten zorgen voor behoud van de spieren en zijn dus goed voor je, eiwitten zitten met name in vis, vlees en zuivelproducten. Vegetariërs krijgen dus minder eiwitten binnen door geen inname van vlees en vis en daar is dit een prima alternatief! Sojabrokjes zijn nu niet datgene waar je aan denkt wanneer je een vegetarische maaltijd wil bereiden. Ze zijn smakeloos van zichzelf en moeten dus wel echt goed op smaak gebracht worden. Als je ze uit de verpakking haalt zijn ze hard, maar als je ze weekt in heet water dan worden ze vanzelf zacht en zetten uit. Ze absorberen dan al het vocht. Dit recept is in 15 a 20 minuten klaar en is heel makkelijk te bereiden!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
100 gram sojabrokjes fijn
50 gram minifrietjes
2 pepers
1 ui
3 tenen knoflook
1 salam blad
1 schijfje laos
1 tomaat
1 theelepel tomatenpuree
3 kleine bouillonblokjes
3 eetlepels zoete sojasaus
3 eetlepels olie
- Week de sojabrokjes in heet water gedurende 10 minuten.
- Snipper de ui, vijzel de knoflook en de pepers samen fijn.
- Verhit de olie in de pan, fruit de ui aan en doe de laos en salamblad erbij.
- Na 3 minuten mag de knoflook erbij, bak dit 2 minuten mee op middelhoog vuur en dan mogen de tomaat, tomatenpuree en de bouillonblokjes erbij. Laat dit gedurende zo’n 3 minuten even bakken.
- Giet intussen de sojabrokjes af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Dan mogen de uitgelekte sojabrokjes erbij. Schep het geheel goed om, breng op smaak met zwarte peper en de zoete ketjap. Dan mag de deksel op de pan en laat je het ongeveer 10 minuten op laag vuur stoven.
- Na 10 minuten mogen de frietjes erbij, schep het geheel nog even om, bak dit gedurende 2 minuten, niet te lang anders worden de frietjes slap. Dan zijn de sojabrokjes klaar.
Serveertip:
Lekker met nasi of bami! Ook prima te eten op een broodje met wat zuurgoed!
Geef een reactie