Voor Surinamers/ Hindoestanen de standaard manier om vrijwel alle groentes te bereiden. Simpel, gewoon even kort wokken met wat zout erbij. Smaakt altijd goed bij vlees of vis gerechten! Snijbonen zijn het hele jaar door goed te verkrijgen en een van de lekkerste bonen die er zijn.
Wat heb je nodig:
400 gram snijbonen
1 ui
3 tenen knoflook
1 theelepel zout
2 eetlepels olie
- Was en snij de snijbonen.
- Snipper de ui en snij de knoflook in dunne schijfjes.
- Bak de ui en knoflook goudbruin.
- Dan mogen de boontjes erbij, schep het geheel even om, dan mag het zout erbij.
- Draai het vuur halfhoog, deksel op de pan, ongeveer 7 minuten bakken onder regelmatig draaien.
- Dan mag het deksel eraf en de laatste 2 minuten op hoog vuur bakken.
- En klaar zijn de allerlekkerste boontjes…
Geef een reactie