Makkelijke gerechten, I love it!!
Aanvankelijk wilde ik snijbonen maken met kipgehakt, maar dat plannetje liep dus iets anders. Vergeten het gehakt uit de vriezer te halen en geen tijd om te wachten. Eigenlijk is dit dus een beetje door nood ontstaan, maar daarom zeker niet minder lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Heerlijk weer zo’n gerecht waar je alleen maar rijst bij hoeft te maken en met 2 pannetjes ben je klaar. Scheelt ook weer in de afwas op zo een drukke doordeweekse avond!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 400 gram snijbonen
- 1 grote blik rode zalm, gewicht 418
- 1 grote ui
- 1 grote tomaat
- 2 maggiblokjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepeltjes tomatenpuree
- ½ theelepel paprikapoeder
- zwarte peper
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Optioneel:
- 2 takjes fijngesneden selderij
- zout (ik voeg persoonlijk nooit zout toe als ik maggiblokjes gebruik, maar wees hier vrij in, breng je eten goed op smaak)
Wat ga je doen:
- Was en snij de bonen.
- Laat het vocht van de zalm uitlekken en maak het schoon, ik ontdoe het van alle graten en velletjes.
- Snij de tomaat en het ui in kleine blokjes.
- Verhit de pan met olie en voeg de gesnipperde ui toe, bak dit even tot de uien doorzichtig zijn geworden.
- Voeg vervolgens de uitgeperste teentjes knoflook toe. bak dit 2 minuten mee.
- Daarna mogen de tomaten, tomatenpuree, maggiblokjes en paprikapoeder toe, bak dit mee totdat de tomaten het grootste deel van hun vocht kwijt zijn.
- Voeg vervolgens de snijbonen toe en de zwarte peper. Schep dit goed om en laat het op middelhoog vuur ongeveer 5 minuutjes stoven. Breng eventueel op smaak met zout.
- Na 5 minuten mag de vis erbij, schep dit weer goed om, optioneel kun je nu de fijngesneden selderij toevoegen en laat het nog 5 minuutjes rustig stoven.
Lekker met witte rijst! Eet smakelijk!
Geef een reactie