Met dit recept kun je met 3 simpele gerechten een hele leuk hapje maken bijvoorbeeld als kraamhapjes, als hapje bij een babyshower of bij de geboorte van een klein broertje of zusje een traktatie op school. En het leukste voor de mama’s is dat je dit hapje kunt voorbereiden en terug in de vriezer kunt doen, op de dag van de geboorte kan de papa ze dan zo uit de vriezer halen en meegeven om te trakteren. Hoe simpel wil je het hebben?
Wat heb je nodig voor +/- 50 soesjes:
2 dozen bevroren slagroomsoesjes (diepvries)
300 gram witte chocolade
1 doosje muisjes (roze of blauwe naar keuze uiteraard)
- Smelt de chcolade au bain marie. Dat wil zeggen breng in een pannetje water aan de kook. Breek de chocolade in stukjes, doe ze in een vuurvaste kom en zet het op het pannetje. Draai het vuur van het pannetje weer laag. Door de warmte zal de chocolade smelten.
- Leg intussen 2 vellen bakpapier op je aanrecht neer en doe de muisjes in een hoog diep schaaltje.
- Nu komt een werkje waarin je even snel moet zijn. Dip een soesje in de chocola, daarna in de muisjes en leg het daarna om uit te harden op het vel bakpapier. Ga net zolang door tot je alle soesjes gedaan hebt. Wil je ze nog niet direct serveren? Leg ze daarna terug in het zakje in de vriezer tot gebruik. Anders kun je ze in de koelkast leggen om te ontdooien en daarna direct serveren.
Geef een reactie