Een van mijn favoriete Indische bijgerechten van de toko, sambal goreng boontjes! Nu maak ik ze ook zelf. Supermakkelijk eigenlijk en minstens net zo lekker! Lekker frisse verse boontjes en daarbij het pittige van de sambal en cremige van de kokos!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
500 gram boontjes (Ik heb gekozen voor snijbonen maar je kunt ook sperziebonen nemen)
1 ui
3 tenen knoflook
1 schijfje laos
1 theelepel sereh poeder
25 gram santen crème
1 theelepel sambal
stukje trassi
½ theelepel assem
¼ schijf gula djawa
1 tomaat
1 salam blad
1 ½ eetlepel olie
- Snipper de ui, snij de tomaat in blokjes, pers de teentjes knoflook uit.
- Verhit de olie in de pan. Fruit de ui aan met de knoflook samen.
- Dan mag de laos en het salam blad erbij. Vervolgens de tomaat, de gula djawa, assem, sambal, trassi en de serehpoeder.
- Bak dit alles even mee en dan mogen de bonen en santen erbij.
- Breng op smaak met zout.
- Schep alles goed om laat het een paar minuten op hoog vuur bakken, voeg dan een kopje water toe, zet het op laag vuur en dek de pan af.
- Laat de boontjes 10 minuten stoven.
Serveer lekker met witte rijst en kip in kokos.
Geef een reactie