Een lekker snel lunchgerecht of voorgerecht wat zowel koud als warm te serveren is. Als je er een salade bij serveert zou het zelf prima kunnen als hoofdgerecht. Bij het zelf maken van een quiche hoef je niet op zoek naar de stukjes vlees of vis, ik heb hem zeer rijkgevuld. In tegenstelling tot de quiches die je wel eens in de winkel koopt, waar je zowat op zoek moet naar de stukjes vlees en vis die erin zitten. Lekker maken is echt zoveel lekkerder en in no-time staat de quiche op tafel met vrij weinig ingrediënten zelfs.
Wat heb je nodig voor 8 kleine eters of 6 grote eters:
quichevorm met losse bodem 28 cm
300 gram verse zalm in blokjes gesneden
200 gram verse of diepvriesbrocolli
4 eieren
200 ml slagroom of kookroom
zout & peper
5 vellen bladerdeeg
boter om de vorm in te vetten
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Beboter de bakblik.
- Rol met een deegroller elke plak bladerdeeg wat dunner en bekleed hiermee de vorm, snij de overige randen weg.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg om het lucht eruit te kunnen laten.
- Bestrooi de zalm met peper en zout en schik ze in de vorm.
- Verdeel daarna de broccoli erover.
- Breek de eieren in een beslagkom en meng de room hierdoor.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Mix alles goed met de garde en verdeel het roommengsel over de vorm.
- Bak het af in de oven gedurende 35 tot 40 minuten.
Loes van Kempwn
Vraagje:je kan toch ook hartige taartdeeg gebruiken. Ik vind bladerdeeg te vet. Wil het graag uitproberen. Wordt die verse zalm en broccoli wel gaar alleen in de oven?