Eigenlijk ben ik geen koffiedrinker, helemaal niet eigenlijk, doe mij maar liever een kopje thee dan. Behalve als je ergens kwam waar een koffieautomaat staat, dan kies ik liever een cappuccino natuurlijk, want die vind ik echt heerlijk. Ook gebruikte ik wel eens een oploscappucino. Totdat ik erachter kwam dat er heel veel verborgen vetten en suikers hierin zitten. Zodoende ben ik op zoek gegaan naar de perfecte cappuccino, uiteraard niet uit een koffiecupje of een andere automaat. Maar een zelf gemaakte versie, zodat je weet wat je binnen krijgt.
Het zoeken naar een lekkere koffiemaker was ook geen succes, te sterk, te slap, te weinig smaak of te bitter. Uiteindelijk heb ik gewoon een melkopschuimer gekocht, volgens mij bij de Lidl van het merk Silvercrest, maar hij functioneert absoluut prima! Ook is bijvoorbeeld de keuze van je melk van belang. Ik kies houdbare magere melk, want deze bevat meer eiwitten, waardoor deze dus beter schuimt en een steviger schuim geeft. Bij volle melk vind ik het melkschuim niet stevig genoeg. Na lang experimenteren ben ik op het volgende recept uitgekomen, en deze wil ik graag met jullie delen.
Wat heb je nodig voor 2 grote cappuccino’s:
2 mokken met een inhoud van 400 ml per stuk
275 ml magere melk voor het verwarmen
150 ml magere melk voor het opschuimen
120 ml water wat net van de kook af is
2 stickjes Nescafe espresso
snufje cacao of kaneel naar keuze
- Doe de stickjes espresso in de mokken.
- Mocht je suiker of zoetjes in je cappuccino willen, dan zou ik dat er nu al bij doen. Zo tast je de melkschuimlaag straks niet aan en is je suiker alvast lekker opgelost.
- Giet in elke mok 60 ml water wat net van de kook af is.
- Vul ondertussen de melkopschuimer met 275 ml melk voor het verwarmen en gebruik daarvoor dit hulpstukje:
- Verdeel de verwarmde melk over de 2 mokken.
- Spoel het apparaat dan om met water, haal het hulpstukje eruit en vervang deze door dit hulpstukje:
- Vul het kannetje nu met 150 ml magere melk en laat dit weer opschuimen.
- Verdeel de melkschuim over beide mokken en top af met een snufje kaneel of cacao.
Geniet ervan!
Geef een reactie