Sinds de komst van de Marks and Spencer in het centrum van Den Haag is onze liefde voor thee enorm gegroeid. En dan met name de Engelse theesoorten uiteraard. Ik moet er wel bij vermelden dat als je een gewoon theezakje gebruikt van 4 gram, dus voor een pot, deze dus niet hetzelfde smaakt als de Engelse theezakjes. Niks is zo heerlijk als een “English cuppa tea”, althans dat vind ik.
In mijn eerdere artikel over “Hoe maak je het perfecte kopje thee?” heb ik je al kennis laten maken met verschillende theesoorten. Maar een ander lievelingsdrankje van mij is dus de Engelse thee. Is het zo groot verschil met de normale thee? Ja wel degelijk! Als ik normaal gesproken thee drink dan wil ik mijn thee niet te sterk hebben. Twee keer een zakje op een neer en klaar. Maar bij de Engelse thee is het juist, hoe sterker de thee des te beter. En de thee wordt helemaal niet bitter omdat je er daarna melk bij doet.
Ik laat je hieronder in mijn 7-stappenplan zien hoe ik de thee maak.
Stap 1:
Breng vers leidingwater aan de kook
Stap 2:
Doe een Engels theezakje naar smaak in een mok.
Stap 3:
Schenk je mok/ kop vol met water bij dat net van de kook af is en laat dit zo’’n 4 minuten trekken.
Stap 4:
Knijp je theezakje uit met behulp van een theezakjesknijper (of met een theelepel)
Stap 5:
Voeg nu (verwarmde) melk toe aan je kopje, ongeveer een kwart kopje dus. Als je verwarmde melk neemt koelt je thee niet zo snel af als dat de melk rechtstsreeks uit de koelkast in je thee giet.
NB: Doe overigens nooit de melk in je kop voordat je er water bij hebt gedaan! Door de melk trekken de poriën van het theezakje dicht waardoor je thee niet goed infuseert wanneer je er naderhand nog water bij doet!
Stap 6:
Voeg naar smaak nu eventueel nog suiker toe.
Stap 7:
Geniet van je heerlijke kopje thee!
Geef een reactie