Bij ons thuis eten we wel minstens 1x per week pasta, voor mij is dit het ultieme comfortfood. Zo veelzijdig ook, je kunt het op zoveel verschillende manieren bereiden. Alle groentes laten zich makkelijk verwerken in pastagerechten. Het verveel echt nooit!
Dit gerecht is in 20 minuten klaar. Ik heb diepvriesgroente gebruikt. Nog makkelijker en ik heb begrepen dat diepvriesgroente vaak gezonder zijn en meer vitamines bevatten omdat ze vrijwel direct na de oogst ingevroren worden, terwijl verse groentes er soms dagen over doen voor ze in de winkel liggen. En daar nog blijven liggen, en daarna vervolgens nog in de groentelade enkele dagen misschien blijven liggen. Perfect alternatief dus! Door de roomkaas wordt de pasta lekker zacht en romig. Ik heb twee verschillende soorten gebruikt, maar mocht je er eentje hebben dan gebruik je die gewoon. Maar dan raad ik je toch wel aan om er eentje te gebruik die kruiden of knoflook bevat, dat levert namelijk wel een lekkere bijdrage aan de smaak van de pasta.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
150 gram pasta
1 ui
2 tenen knoflook
2 moten zalm met huid
olijfolie
300 gram broccoli
1 volle eetlepel kruidenroomkaas
1 volle eetlepel roomkaas (neutraal)
125 ml light kookroom
1 theelepel bloem
zout en peper
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Vang wel een kopje van het kookvocht op.
- Ik heb diepvriesbroccolli gebruikt, deze heb ik de laatste 3 minuten meegekookt met de pasta.
- Gebruik je verse broccolli? Dan zou ik die enkele minuutjes langer meekoken.
- Snipper de ui. Schil de knoflook
- Verhit ongeveer 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui aan.
- Pers de knoflook uit boven de pan.
- Wanneer dit goudbruin is kunnen de roomkazen en het kookroom erbij.
- Nu mag de eetlepel bloem en het kookvocht erbij. Roer dit even goed door. Je zult merken dat de saus nu iets meer gaat binden.
- Meng de pasta en broccoli nu door de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit 2 eetelepels olie in een koekepan. Bestrooi de zalmmoten met zout en peper.
- Leg de moten zalm met de huid naar beneden in de koekenpan, zet het vuur middelhoog en bak gedurende 5 minuten.
- Keer de zalm voorzichtig om en bak op de andere kant nog gedurende 3 minuten.
Geef een reactie