Een hele simpele pastaschotel voor een luie dag waarin je weinig zin hebt om te koken maar wel lekker wil eten. Ik heb zelfs ook nog vals gespeeld door een potje pastasaus te gebruiken, overigens wel een lekkere moet ik toegeven. Ik ben geen fan van pastasauzen uit potjes, meestal omdat ik toch eindig met allerlei toevoeging van mezelf, zoals extra knoflook, basilicum of andere Italiaanse kruiden. De saus die ik kocht kwam van de Lidl, maar je kunt elke saus gebruiken die je wilt, zelfs een eigengemaakte pasta saus.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
1 potje Pastasaus (Sugo alla Calabrese, Lidl)
1 bol light mozzarella
150 gram pasta
250 gram kipfilet
1 teentje knoflook
olijfolie
zout en peper
Italiaanse kruiden
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snij de kipfilet in dunne reepjes.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de kipfilet gaar en bruin.
- Breng dit op smaak met zout en peper.
- Wanneer de kip bijna gaar is, pers je de knoflook boven de pan uit. (Dit doe je niet in het begin omdat het anders kan verbranden.)
- De pasta saus kan nu bij de kip, en verwarm het geheel eventjes door.
- Daarna kan de pasta bij de saus. De pan kan nu van het vuur.
- Verwarm de oven voor op grillstand 3. (Of verwarm de oven voor op 180 graden.)
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en schep de pasta hierin.
- Scheur het bolletje mozzarella in stukken met je handen en beleg de pasta hiermee.
- Bestrooi tot slot nog met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
- De schaal kan nu de oven in voor 5 minuten tot de mozzarella lekker gesmolten is over de pasta.
Eet smakelijk!
Serveertip:
Serveer de pasta ovenschotel met een lekker frisse groene salade.

Geef een reactie