Echt zoo een lekker recept! En zoo makkelijk! Maar volgens mij vermeld ik dat nu zo’n beetje bij elk recept. Dit zijn van die recepten die bij mij naar voren komen op het moment dat ik “slecht” gevulde koelkast heb. Of niet weet wat we eten die avond. Dan ga ik experimenteren en dan komen bij mij meestal de lekkerste recepten naar boven. Zo ook dit recept, een bij elkaar geraapt zooitje, maar toch wel echt de moeite waard om nog heel wat keren te maken. Wederom dus een recept wat je in 20 minuten klaar kan hebben. En gelukkig staan ze nu allemaal op mijn site zodat jullie het ook kunnen maken.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
200 ml kook room
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram pasta
250 gram kipfilet
1 theelepel gekneusde en gedroogde chili pepers (of minder als je het niet pittig wil)
2 gegrilde paprika’s uit een pot.
Zout en peper
Klontje boter
Handjevol geraspte Parmezaanse kaas
200 gram broccoli
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Doe de laatste 4 minuten de broccoli erbij.
- Giet de pasta en broccoli af en zet dit even apart.
- Snij de kipfilet in blokjes. Spoel de paprika even af onder de kraan (Ik vond het namelijk een beetje zoutig rechtstreeks uit het potje)
- Snij de paprika’s in reepjes. Snij de ui fijn.
- Verhit het klontje boter in de pan en fruit hierin de ui en uitgeperste teentjes knoflook aan.
- Wanneer deze glazig zijn mag de kip en de chili pepers erbij, bak dit een paar minuten mee tot de blokjes kip gaar zijn.
- Dan mag de paprika erbij, schep het geheel om en blus af met het room.
- Breng dit opnieuw aan de kook. Meng de pasta en broccoli en de kaas erdoor.
- Voeg wat zout en peper toe. (Niet teveel want de kaas kan al zout zijn!)
- Warm de pasta nog eventjes door en klaar is simpele maar heerlijke pasta!
PS: Wist je dat deze pasta koud ook erg lekker is?
Geef een reactie