Een heerlijke en vrolijke cake met een touch of kokos en pandan smaak. Een cake met een lekker tropische twist dus! Deze taart is vanwege de kleurtjes erg geschikt voor de komende kerstdagen. Ik heb hem gemaakt en ik moet zeggen dat het goed in de smaak viel. Simpel te maken maar een ware eyechatcher!
Wat heb je nodig (alle ingredienten op kamertemperatuur):
- 1 pak mix voor fijne cake (Koopmans)
- 150 gram boter
- 4 eieren
- 50 ml melk
- 3 eetlepels gemalen kokos
- 1 mespuntje pandan essence
- ½ theelepeltje cola essence
- Snufje rode kleurstof
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de cakevorm goed in (Ik heb hiervoor de bakspray van Dr. Oetker gebruikt).
Roer de boter zacht met een handmixer.
Voeg daarna de eieren, boter, melk en de cakemix toe.
Roer met een mixer gedurende 1 minuut tot een egale massa op de laagste stand.
Mix daarna nog 2 minuten op de hoogste stand.
Verdeel de massa nu over 3 beslagkommen.
In de ene kom blijft de massa wit, die kun je zo laten.
In de tweede kom voeg je de kokos, cola essence en de kleurstof toe, goed mengen tot alles een egale gemengde kleur heeft.
In de derde kom meng je de pandan essence, dit beslag krijgt nu een gifgroene kleur.
Doe nu een schep van het witte beslag in de cakeblik, strijk dit een beetje glad met de spatel.
Herhaal dit nu met de groene en daarna met het roze beslag.
Ga zo door tot al het beslag op is.
Maak met een satestokje nu een zigzaggend patroon over de lengte en de breedte van het cakeblik.
Bak de cake nu gedurende ongeveer 50 tot 55 minuten in de oven, check met een sateprikker of de cake gaar is, deze komt dan droog terug.
Laat de cake ongeveer 15 minuten afkoelen in de vorm.
Geef een reactie