Ik ben een keer naar Barcelona geweest en daar heb ik zonder twijfel de smerigste paella ooit gegeten. Daarvoor at ik altijd paella bereid met de kruiden uit een pakje, (of dat nu smaakt als de echt versie ben ik nog niet achter…) maar die was wel lekker. Nu heb ik mijn eigen versie gecreëerd. Ik eet geen chorizo, dus ik moet een andere sterke smaakmaker toevoegen, maar toch vind ik het een heerlijke variatie geworden! Het lijkt misschien wel dat je oneindig veel ingrediënten nodig hebt, maar het valt reuze mee, en deze maaltijd heb je denk ik in 30 a 40 minuten klaar.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
100 gram rijst
2 tomaten
1 theelepel tomatenpuree
2 wortels
1 ui
1 pepertje
3 tenen knoflook
200 gram kabeljauw
100 gram garnalen
250 gram kipfilet
2 grote bouillonblokjes
500 ml water + 100 ml heet water
10 draadjes saffraan
1 laurierblaadje
100 gram doperwten
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel kurkuma
2 eetlepels olijfolie
zwarte peper
- Schil de wortels met een dunschiller en snij ze doormidden en dan in plakjes.
Snij de ui fijn en vijzel de knoflook en peper. - Was het rijst in een vergiet tot het water helder is in en week het daarna 10 minuten in koud water.
- Breng de 500 ml water aan de kook en los hierin de 2 bouillonblokjes op. Week de draadjes saffraan in 100 ml heet water.
- Snij de tomaten in blokjes.
- Snij tot slot de kipfilet en kabeljauw in stukjes.
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui aan, wanneer dit glazig is mag de knoflook erbij.
- Na 1 minuut mag de kipfilet erbij. Bak dit zo een 3 minuten en dan mogen de tomatenblokjes, de laurier, paprikapoeder en de tomatenpuree erbij.
- Bak dit even aan en dan mag de wortel erbij en vervolgens de erwtjes.
- Schenk het water met saffraan erbij en de kurkuma. Meng even alles om en breng het opnieuw aan de kook en voeg de rijst toe.
- Schenk nu de bouillon erbij en laat opnieuw aan de kook komen. Dek de pan nu af met een deksel en laat het 10 minuten koken op middelhoog vuur.
- Haal daarna de deksel van de pan en leg de stukjes kabeljauw en de garnalen op het rijst, dek opnieuw af en laat zo’n 10 minuten opnieuw doorkoken op middelhoog vuur.
- Na 10 minuten mag het vuur uit, schep nog een keer voorzichtig om, zodat de vis heel blijft, draai het vuur uit en laat de pan afgedekt nogmaals 5 minuten staan.
Serveertip:
Serveer met een lekkere salade!
Geef een reactie