Ik ben gek op cheesecake en ben gek op Oreo. Als je gaat mixen en combineren loop je snel al tegen heerlijke combinaties aan. Zoals deze heeeerlijke Oreo cheesecake koekjes. Krokant van buiten en zacht en chewy van binnen. Lekker romig door de toevoeging van de Monchou. Ze zijn supersimpel om te maken met simpele ingrediënten, die je meestal al standaard in huis hebt. Heb je nou geen rietsuiker? Dan kun je eventueel lichte basterdsuiker nemen en andere gewone suiker. Met deze hoeveelheden bak je 28 grote koekjes. De volgende dag zijn de koekjes nog lekkerder. Je kunt de koekjes makkelijk een week bewaren op kamertemperatuur. Maar dit wordt wel moeilijk omdat ze zo lekker zijn!
Wat heb je nodig:
285 gram tarwebloem
2 theelepels bakpoeder
130 gram roomboter op kamertemperatuur
50 gram monchou
185 gram rietsuiker
110 gram suiker
1 grote ei op kamertemperatuur
2 eetlepels vanille extract
1 rol Oreo koekjes ofwel 14 stuks
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Mix de bloem samen met de bakpoeder en zet dit eventjes apart.
- Snij de koekjes met een groot mes in kleine stukjes. Ik zou het niet met een hakmolentje doen, anders blijven er alleen maar kruimels over en dan hebben de koekjes die extra bite niet.
- Mix in een andere kom met de mixer de boter, monchou en suiker met elkaar.
- Als dit een romige massa is kan het ei en de extract erbij.
- Doe de bloem bij het botermengsel en mix het even door tot het een deeg wordt.
- Als laatste kunnen de koekjes erbij en vouw deze voorzichtig door het deeg.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier, ik heb er 2 gebruikt voor deze hoeveelheid deeg.
- Nu kun je de bolletjes gaan maken, om te zorgen dat ik allemaal koekjes had van gelijke grootte heb ik een ijsbolletjestang gebruikt. De hoeveelheid wat in 1 bolletje gaat heb ik gehalveerd en daar de koekjes van gemaakt.
- Dit worden de grote koekjes, als je ze nog kleiner wil zou ik 1 bolletje door 3 of 4 delen.
- Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
- Zorg voor voldoende ruimte op de bakplaat voor ze de oven in gaan. Ze lopen iets uit tijdens het bakken.
- Bak de grotere koekjes af in ongeveer 15 minuten. Voor de kleintjes heb je ongeveer 10 minuutjes nodig.

Geef een reactie