Ik blijf nog even hangen in de cheesecake- Oreo combinatie. Vorige week zag je al hoe ik de Oreo cheesecake koekjes maakte. Alleen ben ik deze week ben ik iets meer gefocussed op de roomkaas. Deze heerlijke snack is in minder dan 1 uur klaar, daarna mag het in de koelkast om op te stijven en helemaal goed te koelen. Het makkelijke is dat je dit een dagje ervoor kunt maken, want dan is het eigenlijk lekkerder. Ik heb voor mini-cheesecakejes gekozen, dit recept is voor 6 personen. Als je met weinig mensen bent is dat een prima oplossing namelijk. Bij de grote cheesecake-recepten eindig je al snel met een taart voor 12 personen of meer. Dit is een prima 1 persoons portie, die je kunt serveren als dessert, als hapje bij een high tea, of gewoon lekker bij een kopje thee ‘s middags.
Wat heb je nodig voor 6 cheesecakejes:
klontje boter (ongeveer 25 gram)
5 Oreo koekjes
75 gram pure chocolade
1 ei
85 gram suiker
225 gram roomkaas
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Verdeel 6 cupcake papiertjes in een tray.
- Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in de magnetron en meng dit door de koekkruimels. Verdeel deze massa in 6 gelijke delen en leg ze in de cupcake papiertjes.
- Druk de kruimels goed aan met je vingers of de achterkant van een lepel. Zet de tray dan even in de koelkast.
- Meng de suiker en de roomkaas met elkaar. Als dit een goed losgeklopte massa is, mag het ei erbij. Goed roeren tot de ei is opgenomen door de roomkaasmassa.
- Smelt de chocolade in de au bain marie.
- Neem een gedeelte van de roomkaasmassa, dit is ongeveer 6 eetlepels, en doe dit in een klein schaaltje.
- Door het resterende deel van de roomkaas roer je de gesmolten chocolade dus. Goed roeren tot de roomkaas helemaal mooi egaal bruin is. Verdeel dit dan over de 6 cupcake papiertjes in de tray. Tik een aantal keren met de tray op het aanrecht zodat de massa goed uitspreidt en je alle luchtbellen kwijt raakt.
- Druk dan met een eetlepel van dit witte roomkaas in het chocolade mengsel.
- Maak met de achterkant van de lepel of een cocktailprikker cirkels in de roomkaas massa. Zodat je een mooi marmer-effect krijgt. Doe dit bij ze allemaal.
- Je bakt ze af in de oven op 150 graden gedurende 30 minuten. Ze dan nog zacht van binnen.
- Laat afkoelen op kamertemperatuur en zet ze daarna in de koelkast om verder op te stijven.
Geef een reactie