In het weekend willen wij altijd iets anders op ons brood dan gewoon de doordeweekse plak kaas of vlees. Dit luxe broodje heb ik gemaakt met makreel uit blik. Het broodje is een zelf af te bakken kaiserbroodje. Met weinig ingrediënten en moeite heb je een lekker brunchbroodje.
Wat heb je nodig voor 4 broodjes:
4 afbak kaiserbroodjes
2 blikjes makreelfilets
½ ui
1 kleine teen knoflook
1 theelepel sambal badjak
1 takje selderij
1 klein maggiblokje
1 tomaat
zout en peper
1 eetlepel zonnebloemolie
plakjes sandwich augurken uit pot
- Bak de broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snipper de ui, pers de teen knoflook uit, snij de tomaat in kleine blokjes en snij de selderij fijn.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui hierin aan.
- Als dit goudbruin begint de worden mag de knoflook erbij.
- Bak deze even mee en dan mag de tomaat, de sambal en het maggiblokje erbij.
- Na ongeveer een minuut mag de makreel en selderij erbij, breng gelijk op smaak met peper en zout.
- Laat dit enkele minuten bakken op een laag vuurtje.
Snij de afgekoelde broodjes doormidden. Beleg ze met een lepel makreel en top af met een paar plakjes sandwich augurken. Eet smakelijk!
Geef een reactie