Een echte traditionele Surinaamse lekkernij, wat onmisbaar is op vele feesten en partijen. Het is een heerlijk bros koekje. Een beetje droog maar daarom wel lekker bij een kop thee. Je ziet tegenwoordig dat de koekjes vaak te koop zijn bij toko’s e.d. Maar zelf maken is heel erg makkelijk, je hebt met weinig ingrediënten een hele schaal vol koekjes. Je hebt eigenlijk zelfs geen mixer nodig!
Wat heb je nodig voor ongeveer 40 koekjes:
400 gram maizena
1 volle eetlepels custardpoeder
200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
200 gram suiker
2 eieren
een snufje zout
2 zakjes vanillesuiker
vanille aroma of essence
muisjes om te versieren
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de suiker, vanillesuiker, zout, aroma en boter tot een romige massa.
- Doe daarna de eieren en custardpoeder erbij, meng dit even door.
- Voeg vervolgens de maizena erbij en meng dit goed tot een kneedbare massa.
- Rol met je handen balletjes van het deeg, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Druk daarna met een achterkant van een grote vork een reliëf in het balletje, hiermee druk je de balletjes ook wat platter.
- Hou wel wat ruimte tussen de balletjes want ze worden nog wel wat groter tijdens het bakken in de oven.
- Bestrooi de koekjes daarna met wat muisjes en bak ze daarna af, ongeveer 15 tot 20 minuten.
- De koekjes mogen niet bruin worden.
- Haal ze als ze wat afgekoeld zijn van de bakplaat, als ze net uit de oven komen kunnen ze namelijk nog wat breekbaar zijn.
Eet smakelijk!

Geef een reactie