Omdat ik gisteren opnieuw tante ben geworden van een prachtig lief klein meisje heb ik voor the family een batch van deze kokosballetjes gemaakt. Ik heb ervoor gekozen om ze te vullen met een hele amandel, maar je kunt de amandelen ook grof fijnmalen en door het deeg mengen of kiezen voor andere noten zoals hazelnoten. Door het melkpoeder krijgen de balletjes een hele romige smaak. Ze smaken een beetje naar de Rafaello balletjes, alleen het wafeltje ontbreekt…
Wat je eventueel nog kunt doen als je een krokant laagje wil is dat je witte chocolade smelt, hierin wat druppels zonnebloemolie doet en de balletjes na het rollen hierin doet en vervolgens nog met de kokos bestrooit.
Wat heb je nodig voor ongeveer 40 balletjes:
gepelde amandelen
200 gram melkpoeder (in de supermarkt bij de houdbare zuivel)
250 gram gemalen kokos
50 gram suiker
100 ml water
½ blikje gecondenseerde melk
klontje boter
extra kokos om de balletjes doorheen te rollen
eventueel levensmiddelenkleurstof
bonbonpapiertjes
- Meng het suiker met het water en breng dit aan de kook totdat het suiker helemaal opgelost is. Doe het klontje boter hier nu bij zodat deze kan smelten.
- In een aparte kom kun je de melkpoeder en kokos mengen.
- Hier mag nu de gecondenseerde melk en het suikerwater bij.
- Meng dit goed door elkaar.
- Het deeg moet er nu glanzend uitzien. Het moet zacht en kneedbaar aanvoelen.
- Mocht het te slap zijn dan kun je er nog wat kokos bij doen, maar in de koelkast stijft het deeg wel verder op.
- Als je verschillende kleuren balletjes wil maken dan kun je nu het deeg verdelen in gelijke delen en het kleurstof erdoor mengen totdat je de gewenste kleur hebt bereikt.
- Laat het nu gedurende 1 uur in de koelkast rusten.
- Neem het deeg uit de koelkast. Strooi wat geraspte kokos op een plat bord om de balletjes doorheen te rollen.
- Om te zorgen dat ik allemaal balletjes van gelijke grootte had, heb ik een meloenbolletjes lepel gebruikt. Maar je kunt het ook prima op het oog doen natuurlijk.
- Druk de amandel erin en daarna kun je er kleine balletjes van rollen.
- Rol ze daarna gelijk door de droge kokos en leg ze in een bonbonpapiertje.
Serveertip:
Presenteer ze op een mooie schaal of etagère.

Geef een reactie