Een redelijk simpel en snel gerecht, ik heb er roti bij geserveerd, maar het is ook heerlijk met rijst. Eigenlijk een makkelijk eenpansgerecht (van groente en vlees dan). Ik heb voor de kippenvleugels gekozen omdat deze snel gaar zijn, sneller dan drumsticks of kippenpootjes. Mocht je willen dan kun je ook kipfilet nemen, maar in een “stoofgerecht” is kip met het botje eraan lekkerder. De aardappels geven de saus wat binding, en ik vind het gewoon lekker om bij roti aardappels in masala te eten. Met rijst lijkt het dan weer een vreemde combi: aardappels en rijst? Maar het is een goede combi. Van oorsprong wordt op Hindoestaanse feestjes altijd aardappel met kousenband geserveerd. Kouseband is niet altijd overal makkelijk te verkrijgen. Doperwtjes daarentegen zijn lekker zoet wat een welkome afwisseling is bij de kruidige smaak van de masala.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
1 ui
2 tenen knoflook
5 eetlepels olie
3 eetlepels masala
zout & peper
500 gram kippenvleugels
200 gram doperwten
4 kleine aardappels
250 ml water
2 maggiblokjes
- Schil de aardappels en snij ze doormidden.
- Was de kip in wat water met azijn.schil de ui en knoflook.
- Snipper de ui en fruit deze aan in de olie. Als het goudbruin is pers je de knoflook uit boven de pan. (Heb je geen knoflookpers dan kun je het gewoon fijnsnijden)
- Doe hierna de masala erbij, fruit het even aan en blus het dan af met 50 ml water.
- Indien het water verdampt is, doe dan het vlees in de pan en bak het eventjes aan.
- Als de masala zich mooi gemengd heeft met het vlees kun je het op smaak brengen met peper en zout en de maggiblokjes, doe de deksel op de pan.
- Na 5 minuten kun je de aardappels erbij doen en schep het geheel even om. Doe nu de 200 ml water erbij, deksel op de pan en lekker laten stoven op middelhoog vuur.
- Na een kwartiertje stoven kun je de erwtjes erbij doen. Laat het geheel nog 5 minuten lekker sudderen, breng het eventueel nog op smaak en serveren maar.
Variatietips:
Je kunt de doperwten ook vervangen door bijvoorbeeld sperziebonen, of een andere groente naar wens. Eventueel kun je bij de 4e stap ook een fijngesneden tomaat toevoegen of een theelepel tomatenpuree.
Serveertip:
Serveer met rijst of roti en eventueel zuurgoed. Ook lekker met gestoofde pompoen.
Geef een reactie