Het is voor het eerst dat ik bladerdeeg voor hartige taart heb gebruikt. Dit was ook iets wat ik wilde uitproberen. Gewone bladerdeeg vind ik namelijk een geweldige uitkomst, je kunt er alles mee maken, toetjes, desserts, voorgerechten noem maar op. Bladerdeeg voor hartige taart is wel een heel verschil, het wordt eigenlijk helemaal niet luchtig, het blijft krokant ondanks het feit dat er gist in het deeg zit, maar wel lekker om een lekker pakketje van te maken met een lekkere kipvulling zoals ik heb gedaan, lekker als voorgerecht of als snack bij de borrel ‘s avonds.
Wat heb je nodig voor 8 pasteitjes:
350 gram vlees in blokjes (ik heb kipfilet gebruikt)
1 gele paprika in blokjes
3 takjes fijngesneden slederij
1 ui
2 tenen knoflook
1 theelepel paprikapoeder
1 kippenbouillonblokje
zwarte peper
zout
3 eetlepels zoete sojasaus
½ tomaat in blokjes
olie
1 losgeklopt ei (voor het bestrijken)
sesamzaadjes
- Snipper de ui. Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de ui aan.
- Pers hierna de knoflook uit in de pan en bak deze lichtbruin.
- Doe het vlees erbij en bak dit eventjes aan.
- Dan mag het bouillonblokje, de paprikapoeder en de zwarte peper erbij.
- Na 10 minuten mag de tomaat en de paprika erbij, bak deze even mee totdat ze zacht beginnen te worden.
- Proef eventueel nog of er zout bij moet. Bij mij was dit niet meer nodig vanwege het bouillonblokje.
- Op het laatst de selderij erbij, nog een paar minuutjes mee stoven en dan mag het vuur uit.
- Schep de vulling uit de pan zodat het lekker af kan koelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de deeg uit de vriezer.
- Spreid ze uit op je aanrecht zodat ze sneller ontdooien.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Neem een vel hartig deeg in je handen en leg er een schepje vulling op, klap het deeg nu dubbel en druk de randen dicht met je duim en wijsvinger. Leg het pakketje op de bakblik en bestrijk deze met ei en bestrooi met de sesamzaadjes.
- Ga zo door totdat al je pakketjes gevuld zijn.
- Bak ze af in de oven gedurende 25 minuten.
Serveertip:
Serveer deze pakketjes wanneer ze zijn afgekoeld met een lekker frisse salade ernaast als voorgerecht. Ook lekker tijdens een hapje op een feestje met eventueel peperketchup.
Geef een reactie