Heb je zin in een lekker mals goed gekruid kippetje? Wat dacht je dan van dit recept? Deze kip smaakt goed met aardappels of rijst of zelfs bami. Dit recept is niet moeilijk om te bereiden, gewoon alles in de pan en lekker laten pruttelen, en na 45 minuten kun je lekker aan tafel.
Wat heb je nodig:
1 kilo kippenvlees
1 ui
2 tomaten
3 tenen knoflook
2 blaadjes laurier
zonnebloemolie
1 stuk laos
1 theelepel tomatenpuree
2 maggiblokjes
zwarte peper
2 eetlepels zoete ketjap
zout
- Was de kip goed met water en citroensap om deze te ontvetten.
- Ik snij ook altijd het witte vet van de kip.
- Snipper de ui. Snij de tomaten in blokjes. Vijzel de knoflook en peper fijn in de vijzel.
- Verhit de olie in een braadpan of hapjespan met dikke bodem.
- Fruit hierin de ui aan, wanneer dit bruin is mag de knoflook erbij.
- Doe de laurierblaadjes, de tomaten en de laos erbij en bak dit even mee.
- Dan mag de kip erbij en bak deze mee totdat al het vocht verdampt is.
- Nu mag de tomatenpuree erbij. Bak dit even goed mee.
- De maggiblokjes mag erbij en breng op smaak met zout en peper en de zoete ketjap.
- Dan mag de deksel op de pan en dan laat je het stoven gedurende 40 minuten. Kijk wel telkens of er niet meer water bij moet.
- Je kunt het eventueel op smaak afmaken met fijngesneden selderij.
Geef een reactie