Heerlijke gestoofde kip, die echt perfect smaakt bij javaanse bami.
Wat heb je nodig:
1 kilo kip kotelletten
2 theelepels tomatenpuree
7 eetlepels zoute ketjap
1 grote ui
4 tenen knoflook
1 stuk laos van 4 cm
3 stukjes kentjour
1 peper
4 laurierblaadjes
1 theelepel adjni moto
5 eetlepels zonnebloemolie
zwarte peper.
- Was de kip goed met water en citroensap om deze te ontvetten.
- Ik snij ook altijd het witte vet van de kip.
- Snipper de ui. Snij de peper heel fijn. Vijzel de knoflook, peper en kentjour fijn in de vijzel.
- Verhit de olie in een braadpan of hapjespan met dikke bodem.
- Fruit hierin de ui aan, wanneer dit bruin is mag de knoflook erbij.
- Doe de laurierblaadjes en de laos erbij en bak dit even mee.
- Dan mag de kip erbij en bak deze mee totdat al het vocht verdampt is.
- Nu mag de tomatenpuree erbij. Bak dit even goed mee.
- Zwarte peper, sojasaus en adjni moto erbij en lekker laten stoven gedurende zo een 45 minuten.
- Eventueel kun je als je wil ook nog een paar takjes selderij toevoegen.
- Zoals je merkt voeg ik geen zout toe. De zoute ketjap en adjni moto geven voldoende smaak, maar vind je het onvoldoende dan kun je naar smaak altijd nog zout toevoegen natuurlijk.
Geef een reactie