Surinamers houden nu eenmaal van pittig. Dus bij bijna elk hartig hapje wordt een pittige saus geserveerd, bijvoorbeeld bij loempia’ s of bara’ s. Deze saus kun je makkelijk aanpassen naar eigen smaak. Voor een fles ketchup van 400 ml kun je 7 pepers gebruiken, wil je het minder pittig dan gebruik je er minder. Datgene wat de pepers pittig maakt zijn de zaadjes en de zaadlijsten. Deze kun je er dan ook uithalen eventueel, trek dan wel handschoenen aan, want als de pepers aan je handen zitten moet je ze wel enkele keren wassen wil je dat het eraf gaat. Wil je de saus pittiger? Dan kun je uiteraard meer pepers gebruiken. Ik leg je uit hoe je een versie maakt die enkele weken in de koelkast houdbaar is.
Wat heb je nodig:
fles ketchup van 400 ml (bij voorkeur een knijpfles)
3 eetlepels water
pepers bijvoorbeeld madame jeanet
een eetlepel suiker
blender
trechter
- Was de pepers, halveer ze en doe ze in de blender met het water en suiker.
- Zet deze aan en pureer de pepers helemaal.
- Knijp ondertussen de ketchupfles leeg in een kom.
- Doe de gepureerde pepers erbij en meng dit goed door elkaar.
- Doe de pepersaus met behulp van de trechter dan weer terug in de fles.
- Dop erop en deze fles kun je enkele weken bewaren in de koelkast.

Geef een reactie