Met de feestdagen vind ik het zo leuk om allerlei lekkere en leuk uitziende hapjes te serveren. En geïnspireerd op de aankomende kerstdagen heb ik een variant gemaakt op de o zo bekende Surinaamse maizenakoekjes. Deze koekjes staan niet alleen gezellig op je koffietafel maar zijn ook nog eens heerlijk. En makkelijk te maken met weinig ingrediënten. waardoor je ze ook nog makkelijk kunt maken als give-away mocht je ergens op bezoek gaan en niet met lege handen willen aankomen. Kortom des te meer redenen om aan de slag te gaan en deze easy-peasy maizenakoekjes te maken.
Voor dit recept heb ik het basisrecept van de maizenakoekjes gebruikt. Het enige wat je hier aan toevoegt is 1 flinke theelepel pandan pasta, dit kun je kopen bij de toko, en wat kerstmuisjes of kerstsprinkles.
Maak de koekjes op dezelfde manier. Voeg tegelijkertijd met de eieren en custardpoeder de pandan pasta toe. De pandanpasta zorgt voor een heldergroene kleur en geeft een pandansmaak aan de koekjes.
Gebruik in plaats van de gewone suikermuisjes de kerstmuisjes.
Verder is de bereidingswijze precies hetzelfde!

Geef een reactie