Surinaams Eten In Rotterdam – De 8 Beste Eetgelegenheden
Posted on: 27 juni 2016, by : Nick Keijzer
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Surinaams Eten In Rotterdam – De 8 Beste Eetgelegenheden

De kleurrijke Surinaamse eetgelegenheden zijn al jarenlang onderdeel van het Rotterdams straatbeeld, en terecht! De meeste eettentjes beschikken over een ‘plastic’ interieur en hebben vaak een ietwat rommelige uitstraling, maar de Surinaamse eetgelegenheden niet. Daar voel je je thuis. De geur is aangenaam, het meubilair is fijn en het eten is absoluut genieten!

We hebben de leukste Surinaamse restaurants voor je op een rij gezet:

Chinny

Tot in de vroege uurtjes is Chinny geopend. Het is dan ook inmiddels een begrip geworden in Rotterdam. Dit heeft te maken met de Surinaams-Chinese Hetty die al sinds 1997 te vinden is in deze eettent. Een weergaloze eetgelegenheid!

Lijnbaan 41

010-4121823

Ontdek hier de exacte locatie van Chinny.

Eethuis Fafi

Op de hoek van de Witte de Withstraat tref je Eethuis Fafi aan. Het is een Chinees-Surinaams eethuis. Van Amsoi kipfilet tot Nasi Moksi Meti, van Bakkejauw tot Kouseband. Je treft hier de lekkerste gerechten aan! Fenomenaal.

Witte de Withstraat 93b

010-4140002

Ontdek hier de exacte locatie van Fafi.

Kiem Foei

Ben jij op zoek naar een overheerlijk Indisch, Chinees, Surinaams gerecht? Zoek je een plek waar je relaxed kan eten? Ga dan naar Kiem Foei. Het eten is ontzettend lekker en je smaakpapillen zullen er geen spijt van krijgen.

West-Kruiskade 29a-31a

010-4139983

Ontdek hier de exacte locatie van Kiem Foei.

Cong’s Place

Het is met name de zeer gerichte en snelle service, die Cong’s place onderscheiden van andere eetgelegenheden. De tarieven zijn zeer voordelig en het eten is perfect! Voel je welkom en ga een keer naar Cong’s place.

West-Kruiskade 30-B

010-4049924

Ontdek hier de exacte locatie van Cong’s Place.

Broodje A Kong

Dit noemen ze met recht een ‘gouwe ouwe’ op de mooie Oude Binnenweg in Rotterdam. Een absolute aanrader bij Broodje A Kong is de zoete sambal. Het personeel is ontzettend vriendelijk en je hoeft nooit lang te wachten. Een perfecte toko!

Oude Binnenweg 138

010-4116099

Ontdek hier de exacte locatie van Broodje A Kong.

New Tweety

New Tweety ontdek je in Schiebroek. De kok is Chinees en is daarom erg gericht op een vleesgerecht zoals bijvoorbeeld moksi meti. Op het moment dat u een hele grote bestelling plaatst, krijg je er vaak een zakje gratis kroepoek bij.

Bergpolderplein 7-A

010-4222305

Ontdek hier de exacte locatie van New Tweety.

Palmboom

Bezorg- en afhaalrestaurant de Palmboom hebben ook een afhaalloket in de Markthal. Het is een bedrijf gerund door een vader en een zoon. Binnenkort krijgen ze ook een zaak langs een snelweg. Zij hebben geen loopbaanbegeleiding nodig, maar volgen hun passie! Dit wordt de eerste Surinaamse zaak aan de snelweg.

Vuurplaat 459

010-2104102

Ontdek hier de exacte locatie van Palboom.

Roopram Roti

Niet alleen te vinden in Rotterdam, maar ook in Amsterdam. Grand Roopram Roti Restaurant is al sinds 2002 een fenomeen in de Rotterdamse scene. Ook hebben ze filialen in Suriname om altijd nog een connectie te houden met het moederland. Ze hebben hier alles, alles en nog een beetje meer zelfs.

Mathenesserplein 89

010-4767707

Ontdek hier de exacte locatie van Roopram Roti.

Heb jij nog een tip voor de lezers? Of hebben wij een superrestaurant over het hoofd gezien?

Deel dit dan met ons door uw reactie te plaatsen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie