Guacamole wordt in de Mexico geserveerd bij gerechten omdat het lekker romig en zacht is. Dus om je mond te blussen na een pittige Mexicaanse maaltijd. Maar de laatste jaren zie je overal een variant met een Spaans pepertje erin. Zo ook mijn variant!
Guacamole is ook in potjes te koop maar zelf maken is veel lekkerder, en je weet op deze manier wat je eet.
Wat heb je nodig:
1 rijpe avocado
1 fijngesnipperd sjalotje
½ Spaanse peper
1 teentje knoflook
1 volle eetlepel crème fraîche
limoensap
zout & peper
- Snij dat avocado doormidden en draai hem tegen de richting in los van elkaar. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak het fijn met een vork.
- En nu wordt het simpel, doe alle ingredienten bij elkaar en klaar is je guacamole!
Variatietip:
Je kunt eventueel een fijngesneden tomaat toevoegen.
Echte guacamole hoort koriander in. Maar deze lust ik niet en heb hem daarom weggelaten. Maar voel je vrij om hiermee te variëren.
Serveertip:
Serveer de guacamole bij nacho chips als dip,of bij burrito’s, taco’s noem maar op.
Geef een reactie