Het lekkerste eten op een regenachtige koude dag in een periode waarin de griep alom heerst. Een lekkere kom dampende soep! Dit is een goed gevulde maaltijdsoep, waar je toch wel zo’n 4 ruime porties uit kunt halen. Serveer met een lekker broodje en klaar is je simpele maar lekkere maaltijd.
Ik gebruik 1 zakje kippensoep en een bouillonblokje, waarom zul je wel denken? Wanneer je 2 zakjes gebruikt dan wordt je soep te dik, aangezien er ook vermicelli in die zakjes zit. En alleen de bouillonblokjes bindt de soep niet voldoende.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
1,5 liter water
1 kippenbouillonblok
1 zakje kippensoep
4 a 5 kleine aardappels
1 grote prei
200 gram kippendijen
1 winterwortel
- Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook in een ruime pan.
- Schil de aardappels en snij ze in kleine stukjes.
- Schil de winterwortel, snij deze doormidden en dan in plakjes.
- Snij de prei doormidden, was deze goed en snij hem daarna ook in halve ringen.
- Was de kip en snij deze in blokjes.
- Wanneer het water kookt mag het zakje kippensoep erbij. Goed roeren.
- Daarna de aardappelblokjes en de wortel.
- Laat de soep weer even aan de kook komen, dan mag de kip erbij.
- Laat dit ongeveer 15 minuten koken, dan mag de prei erbij.
- Geef de prei enkele minuten on wat zachter te worden, dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Proef of er nog zout bij moet, bij mij was dit niet meer nodig, de bouillon en het zakje was voldoende in mijn geval.
- Dan is je soep klaar!
Variatietip:
Ik heb wortel en prei gebruikt, maar heb je andere groente zoals; broccolli, selderij, etc? Dan kun je deze uiteraard ook prima gebruiken.
Geef een reactie