Een heel makkelijk en lekker recept voor het bereiden van een mals kippetje, de rode kruidenmix geeft een zoete smaak aan de kip. Ik vind het niet voldoende gekruid om alleen de mix te gebruiken. De uien en knoflook vind ik toch meer smaak geven als ee een gedeelte ervan toch nog even aangebakken wordt in wat olie. Lekker om te combineren met nasi of bami. Maar ook met witte rijst en boontjes bijvoorbeeld. Ik ben vergeten een foto te maken toen de kip klaar was. Maar die hou je nog tegoed.
Wat heb je nodig:
1 ½ ui
6 tenen knoflook
1 theelepel ajni moto
3 kilo kippenbouten, schoongemaakt en gewassen
2 zakjes, 1 verpakking, red pork seasoning mix (toko)
½ rode peper (Als je het pittiger wil, kun je meer gebruiken)
6 kleine maggiblokjes
zwarte peper en zout
2 stukjes laos
1 stuk gember (beide ongeveer duimgrootte)
2 laurierblaadjes
olie
- Als eerste de marinade maken door de 1 ui, 4 tenen knoflook, peper en maggiblokjes in een hakmolentje fijn te maken.
- Doe dit mengsel over in een ruime kom.
- De kipkruiden en de ajni moto mogen erbij, mix dit even door elkaar en meng die kip hier in.
- Laat de kip gedurende een nacht marineren in de koelkast.
Wanneer je de kip wilt bereiden:
- Verhit 2 scheplepels olie in de wok en bak hierin de halve ui, 2 teentjes knoflook, laos, laurier en gember aan.
- Doe de kip samen met de marinade erbij, schep even alles goed door elkaar. Stoof dit gedurende 1 uur met de deksel op de pan, schep het geheel regelmatig om en check of er voldoende vocht in blijft zitten. Anders even een klein scheutje water toevoegen.
Serveertip:
Vlak voor het serveren garneren met wat fijngesneden selderij of lente ui.
Geef een reactie