Geroosterde kip
Lekkere surinaamse geroosterde kip, goed van smaak, lekker krokant velletje!
Lekker met rijst en bruine bonen, met nasi, met bami, met gebakken aardappeltjes, pffff. Ik kan wel een eeuwigheid zo doorgaan… Het is eigenlijk overal lekker bij!😉
Deze marinade kun je ook gebruiken om te gebruiken voor kip wanneer je gaat barbecueën. Maar ook voor kippenpoten, vleugels, filet noem maar op!
Het lukte me niet om de kip krokant te krijgen en de kip zo droog mogelijk te laten worden, zonder aanhangend vocht uit de kip zelf die een soort van jus wordt. Nu wel.
Sinds ik een bakblik of een rvs schaal dus wel. Voorheen met mijn porseleinen ovenschaal bleef er veel vocht van de kip in de schaal zitten waardoor het niet echt lekker kon roosteren.
Waarschijnlijk, denk ik nu, omdat de schaal te dik is. Waardoor het vocht niet kan verdampen. Maar ik heb er geen hele studie op los gelaten… 😊
Het lekkerste is wel als je de kip van tevoren marineert zodat het lekker kan intrekken. Sommige mensen prikken de kip in met een vork of snijden het in met een scherp mes zodat de marinade ook goed door de kip doordringt, Maar met mijn marinade vind ik dat niet nodig.
Wat heb je nodig:
– 1 kilo kip (in dit geval dus drumsticks gebruikt)
– 3 eetlepels zoute ketjap
– 3 eetlepels zoete ketjap
– ½ theelepel laospoeder
– 1 theelepel uienpoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– mespuntje 5-spice poeder
– ½ theelepel pimentpoeder
– ½ theelepel paprikapoeder
– 2 eetlepels gembersiroop
– 1 theelepel rijstazijn.
– ½ theelepel zwarte poeder
– 1 theelepel aromat
Was de kip en laat het uitlekken in een vergiet.
De kip moet droog zijn voor je de marinade erbij doet.
Mix alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en meng dit goed door de kip.
Laat het minstens 2 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 200 graden, doe de kip in een bakblik en rooster het gedurende 1 uur in de oven.
Geef een reactie