Pittige risotto met paprika
Posted on: 23 december 2014, by : Peetje
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Ik ben gek op risotto, het ideale bordje comfortfood wat mij betreft. En het is zo simpel te maken! Deze variant is een beetje uit het niets ontstaan. Gewoon een combi van verschillende dingen die in de koelkast liggen waar ik een gerecht van probeerde te maken.

Als de Italianen zouden zien hoe ik de risotto maak dan zouden ze heel boos worden en zeggen dat het geen echte risotto mag genoemd wordt! Omdat er eigenlijk een Surinaamse twist aan zit door de maggi en pepertjes.

Maar ach, zolang het maar lekker is toch?

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 ui
  • risottorijst ongeveer 5 handjes
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram kipfilet
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 theelepel gedroogde en gekneusde chillipeper
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 liter water
  • scheutje maggi
  • zout en peper
  • Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • olijfolie

Pittige risotto met paprika

  • Snij de kipfilet in blokjes, snij de paprika in ringen, snipper de ui en pel de knoflook
  • Bak de kipfilet rondom bruin en gaar in de olijfolie.
  • Voeg de laatste 2 minuten de paprikaringen toe.
  • Breng dit geheel op smaak met peper en zout en een scheutje maggi
  • Schep het geheel uit de pan en zet dit apart.
  • Breng intussen het water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op, hou de bouillon tegen de kook aan, dit voorkomt dat je risotto te erg afkoelt.
  • Doe opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui aan, pers de knoflook ook uit boven de pan.
  • Doe vervolgens het rijst erbij en bak dit even mee tot de korrels glazig zijn.
  • Fruit dit eventjes mee en blus het af met een soeplepel bouillon. (Witte wijn mag ook voor de liefhebbers)
  • Als al het vocht is opgenomen door de rijstkorrels dan doe je er weer een schep bouillon bij.
  • Ga zo door tot de korrels mooi zacht zijn geworden, de enige manier om hierachter te komen is door te proeven.
  • Wanneer de korrels al dente zijn dan kan de kip en paprika er weer bij.
  • Op het laatst mag de Parmezaanse kaas erbij, schep alles even om.
  • Draai het vuur uit en laat de risotto even een paar minuten staan alvorens het te serveren.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie