Mohanbhog
Posted on: 20 oktober 2015, by : Peetje
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Een van de meest favoriete soorten persad, en naar mijn mening degene die het makkelijkst te maken is. Persad wordt gemaakt op religieuze feestdagen en bij diensten bij de hindoe’s om geofferd te worden. Er is ook een Indiase variant en deze wordt halwa genoemd, maar het komt op hetzelfde neer, in India wordt het ook gemaakt van bijvoorbeeld wortel.
Je kunt mohanbhog ook maken van gewoon bloed maar persoonlijk vind ik deze variant met griesmeel veel lekkerder. Na geëxperimenteerd te hebben vind ik mijn persoonlijke variatie het lekkerst, deze bevat, kokos, amandelen en vanille!

Wat heb je nodig:

  • griesmeel
  • melk
  • vanillesuiker
  • ghee
  • geraspte kokos
  • geschaafde of grof gehakte amandelen (ik heb amandelstaafjes gebruikt maar ik weer niet of je deze makkelijk kunt vinden)

Breng de melk aan de kook in een pan met een dikke bodem.
Voeg hieraan de suiker, geraspte kokos en vanille toe.
Blijf roeren totdat de suiker is opgelost, om te voorkomen dat het aanbrandt.
Laat dit enkele minuten doorkoken, daarna mag het vuur uit en dan mag het afkoelen.

Verhit de ghee in een wok.
Wanneer deze gesmolten is mag het griesmeel erbij.
Schep voortdurend om want het kan ineens snel gaan en dan brandt het griesmeel aan.
Wanneer je merkt dat de griesmeel wat bruiner aan het worden is mogen de amandelen erbij om even mee te roosteren.
Wanneer de griesmeel goudbruin is mag de afgekoelde melk erbij.
Blijf vanaf dit moment goed roeren want het griesmeel zal de melk absorberen wat ervoor zorgt dat het een dikke pap zal worden.
Als al het melk is verdampt mag het vuur uit.
Schep de mohanbhog uit de wok en doe het in een hittebestendige schaal om af te koelen, laat het niet in de wok liggen want door de hitte kan het daarna nog aanbranden.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie