Kokosladdoo’s met gecondenseerde melk
Posted on: 20 oktober 2015, by : Peetje
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Op de valreep met weinig ingrediënten even snel iets lekkers maken! Toevallig had ik alle benodigdheden al in huis. Eerder heb ik al laten zien hoe ik kokosballetjes gevuld met amandelen maakte.
Deze zijn simpeler eigenlijk! Ik heb er nu voor gekozen om mijn laddoo’s een smaakje te geven. Ik zag laatst bij de toko dawet essence staan en was eigenlijk benieuwd naar de smaak. Eerst was ik een beetje huiverig om het te gebruiken, omdat het helemaal niet naar dawet ruikt, maar toen ik het eenmaal had toegevoegd was het wel heel lekker! Als je wil kun je nog stukjes gemalen amandelen of pistache toevoegen. maar ik heb ze nu puur kokos gelaten.

Wat heb je nodig:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gram geraspte kokos
  • 2 dopjes Jola Dawet essence
  • rode voedingsmiddelenkleurstof
  • olie om je handen in te vetten zodat het mengsel niet plakt

Breng de kokosmelk samen met de gecondenseerde melk aan de kook en meg het goed met elkaar. Voeg 2 dopjes van het kleine flesje dawet essence toe en de rode kleurstof, je kunt de hartjes zo donkerrood maken als je wil. Voeg hierna de kokos toe geleidelijk aan, wacht even tot alles is opgenomen door de vloeistof voor je weer een nieuwe hoeveelheid toevoegt, hiermee voorkom je dat er teveel kokos toegevoegd wordt waardoor het niet niet meer opgenomen wordt. Meng alles goed door elkaar. Je mengsel moet er zo uit zien.
Schep het mengsel op een bord en laat het even afkoelen.
Neem telkens een kleine hoeveelheid in je handen en maak er hartvormige koekjes van. Bestrooi ze daarna opnieuw met de gemalen kokoks. Laat ze hierna weer opstijven in de koelkast.

Zo simpel is het!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie