Kokospudding, vegetarisch
Posted on: 14 december 2014, by : Peetje
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Misschien niet een van de meest elegantste dessert die je kunt bedenken, maar wel een van de lekkerste en lichtste. Ideaal voor na een zware maaltijd, tevens staat dit ook leuk in kleine bekertjes op je buffettafel. Een ware tropische verrassing die makkelijk te maken is en zeer simpel voor te bereiden, je kunt deze pudding al ruim een dag van tevoren maken en lekker in de koelkast laten opstijven. Overigens is dit een vegetarische versie van de pudding, voor de meeste puddingsoorten wordt gelatine gebruikt, dit wordt gemaakt van beenderen van rund of varkens, en hierdoor is dit niet geschikt voor vegetariërs. Agar agar is echt gemaakt van zeewier, waardoor het puur plantaardig is. Tevens bindt agar agar al bij een temperatuur van 45 graden. Agar agar is te koop in verschillende kleuren, ik heb nu gekozen voor de witte variant want dat vind ik beter passen bij de kokossmaak. Maar je kunt dit natuurlijk maken in vele kleuren zoals, rood, groen of onder andere bruin.

Wat heb je nodig:
1 zakje agar agar poeder, zie foto
1 liter kokosmelk
200 ml slagroom
200-250 gram suiker, afhankelijk van hoe zoet je het wil
1 groot blik tropische fruitcocktail of vers fruit

  • Meng de agar agar poeder samen met de kokosmelk, slagroom en suiker en breng dit in een pannetje aan de kook.
  • Zodra dit mengsel aan de kook komt doe je het over in een ovenschaal. Laat dit even buiten de koelkast afkoelen. Wanneer de ergste hitte ervan af is mag dit in de koelkast, laat het minstens 12 uur opstijven.
  • Snij hierna de pudding in blokjes, meng dit door het fruit en serveren maar.

Wil je deze pudding nou niet serveren met fruit maar puur, dan kun je ervoor kiezen om de vloeistof op te laten stijven in kleine puddingvormen. Zo kun je ze serveren in een persoonsporties.

Kokospudding, vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie