Dit zijn toch wel de allerlekkerste aardappeltjes die ik ooit gegeten heb. Ik wist niet dat er zo een enorm verschil kon zijn in smaken van aardappels. De eerste keer dat ik deze at was in de aspergetijd, met een lekker stukje gebakken zalm. Yummm… Wat hebben wij toen gesmuld zeg! Krieltjes zijn veel voller van smaak, ze smaken haast een beetje zoetig. Maar het nadeel is dat dus alleen in de periode van maart tot juli-augustus is, daarna smaken ze weer als gewone aardappels (ook niet verkeerd natuurlijk…) Mijn krieltjes heb ik gekocht bij Lidl. Ik schil ze wel, maar je kunt ze ook prima in de schil eten hoor, helemaal niks mis mee.
Wat heb je nodig:
krieltjes
water
zout
klontje (room)boter
- Kook de krieltjes (met of zonder schil) gedurende 15 minuten in water met zout.
- Giet ze af en laat ze op een plat bord uitwasemen. Als de aardappels helemaal droog zijn, dan zullen de aardappels pas droog krokant bakken namelijk.
- Verhit de boter in de pan, bak hierin de krieltjes gedurende zo’n 10 minuten in de pan onder regelmatig husselen.
Naar keuze kun je het op smaak brengen met allerlei kruiden e.d. Denk aan een teentje knoflook die je meeperst en nog even meebakt de laatste paar minuten. (Niet te vroeg anders verbrandt dit) Of wat blaadjes tijm, wat patatkruiden of wat paprikapoeder en ga zo maar door.

Geef een reactie