Review Markthal Rotterdam
Posted on: 22 november 2014, by : Peetje
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Het wordt “Het Foodwalhalla van Nederland” genoemd. De recent geopende deuren van de Markthal in Rotterdam. Maar is dit wel waar? Is het daadwerkelijk een echte foodwalhalla?

Markthal Rotterdam

Tot voor kort wordt er gesproken over een must-go voor elke foodie. En aangezien ik mezelf wel een foodie mag noemen, al zeg ik het zelf, wil ik wel even met jullie delen of ik er ook zo over denk. Ook ik ben er voor het eerst geweest. Lees lekker verder en je komt erachter of ik het ook een foodwalhalla vindt of een totally no-go…

Markthal Rotterdam

In oktober 2014 opent de Markthal in Rotterdam haar deuren na een feestelijke opening. Na 3 weken heeft de Markthal al haar miljoenste bezoeker mogen verwelkomen. Wat ik persoonlijk erg veel vindt! De markthal is de eerste overdekte markt in Nederland en 7 dagen per week geopend.
Ik had er liever eerder heen gewild, omdat ik zoveel enthousiaste verhalen erover gehoord had, helaas liet mijn drukke agenda dit niet eerder toe.

Vanaf de snelweg is de Markthal goed bereikbaar per auto. Ik heb genavigeerd naar de Ds. Jan Scharpstraat 298, wat mij direct naar de parkeergarage leidde. De parkeerkosten zijn van vrijdag tot en met zondag €1,70 voor 30 minuten. Ik mocht na mijn middag Markthal bezoek dus dan ook bijna €19 euro neertellen voor 5,5 uur. Persoonlijk vind ik dat wat aan de prijzige kant! De overige dagen betaal je €1,50 per 30 minuten. Het dagtarief voor alle dagen is maximaal €30,-.

De Markthal is ingedeeld in verschillende etages. In de parkeergarage onder het gebouw vind je 12.000 parkeerplaatsen. De verschillende etages zijn goed toegankelijk door trappen, roltrappen en liften. Het is duidelijk goed toegankelijk voor mindervalide en kinderwagens. Onder de overdekte Markthal heb je nog een etage waar de Albert Heijn, Gall & Gall en Etos gevestigd zijn. De markthal heeft een gelijkvloerse ingang en een ingang dus via de liften vanuit de parkeergarages.

In markthal heb je verschillende foodstands en restaurantjes. De foodstands zijn heel varierend, zo kun je er van alles kopen en heb je een hele ruime keuze. Onder andere uit verse vis, groente en fruit, buitenlandse groente en fruitstands, verschillende bakkerijen, patisserieën, slagerijen, poeliers, bloemenzaken en verschillende delicatessezaakjes met onder andere olijven en heerlijke vers gebrande noten. En uiteraard de verse churros, Bram Ladage, stroopwafels en dergelijk die je op elke elke reguliere markt tegenkomt.

Markthal Rotterdam

Ik was aangenaam verrast om te zien dat er een Aziatische Supermarkt gevestigd is in de hal genaamd Wah Nam Hong, hier vindt je dus allerlei producten voor de Aziatische keuken. Ik vond er zelfs onder andere sereh, laos, djeroek peroet en pandan plantjes. Persoonlijk heb ik zelf een sereh plantje aangeschaft in de hoop dat ik binnenkort mijn eigen citroengrasthee kan maken.

Markthal Rotterdam

Verder zit er ook een Surinaamse stand waar je onder andere lekker broodjes, nasi, bami en gevulde bara’s kunt halen. Een Indonesische stand waar je de meeste lekkere sateetjes, soepjes en Indische snacks kunt halen, overigens is de Tjendol hier echt een aanrader!

Markthal Rotterdam

Bij de Chinese bakkerij Mei Sum kun je heerlijke zachte, mildzoete gebakjes halen voor een hele schappelijk prijs, je koopt namelijk 12 gebakjes of broodjes voor € 10 euro. Verder zag ik onder andere nog een stand waar je een fruitsaté kunt halen overgoten met vloeibare chocolade.
Kortom voor elk wat wils en iedereen kan hier wat vinden naar zijn of haar hartelust.

Wat ik wel een tegenvaller vond persoonlijk is dat ik op een zaterdag geweest ben. Waardoor je eigenlijk een beetje schuifelend vooruit komt door de drukte. Op zich vind ik dat niet zo heel erg.

Wanneer ik dit wel minder leuk vond is wanneer ik samen met mijn vriendin even wilde zitten om bij te komen onder het genot van een cappuccino. Toen viel het pas op dat de restaurantjes dus afgeladen vol zitten en dat het echt goed zoeken is naar een plekje. Als je dan een plekje hebt gevonden duurt het wel even voordat de bediening je in de smiezen krijgt, naar je toekomt en je bestelling opneemt. Ik maak me hier niet zo druk om want ik zat lekker te kletsen. Maar ik heb wel mensen gezien die vonden dat het te lang duurde en weer opstonden en weg zijn gegaan. Sommige stands binnen de Markthal hebben een trap met toegang tot een terras waar je even kunt bijkomen onder het genot van een hapje eten en drinken.

Het voordeel is weer dat er op zaterdag een gewone reguliere markt is buiten de Markthal. Waar ik dus ook nog even rustig doorheen heb geslenterd! Ook hier vind je de reguliere bekende marktstandjes, maar op deze markt vind je voor de liefhebbers ook nog een rij met 2e hands spullen.

Toch vind ik de een Markthal niet te vergelijken met de gewone buitenmarkt zoals de bekende Haagse markt of de markt buiten de Markthal. Deze markten zijn rumoerig door de schreeuwende marktkooplieden die hun laatste producten aan de man proberen te brengen. Dit is niet het geval in de Markthal. Het is hier rustig, de kopers komen vanzelf naar de marktlieden toe. Het is er schoon en opgeruimd en het koopwaar ligt allemaal netjes tentoongesteld.

Ik heb van verschillende mensen gehoord dat ze de Markthal afstruinen en dan vervolgens de boodschappen kopen op de buitenmarkt, omdat ze de Markthal zelf te duur vinden. Nu moet ik eerlijk zeggen dat de boodschappen die je koopt in de Markthal wel van betere kwaliteit zijn dan de spulletjes op de buitenmarkt. Dus van vind ik het logischerwijs ook niet erg om wat meer te betalen voor kwalitatief betere producten.

Ik heb echt enorm genoten van mijn bezoek aan de Markthal en ik heb naar hartelust allerlei lekkernijen kunnen vinden en kopen. Ik vind het een definitieve must/go voor elke foodie of elke foodlover! Het is een bezoekje meer dan waard! Laat me maar weten wat je er zelf van vindt…

Markthal Rotterdam

Wil je meer info? Bezoek dan de website: www.markthalrotterdam.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie