Als je altijd maar je boterhammen meeneemt naar je werk zoals ik of altijd je lunch van te voren voorbereid, dan kun je op een gegeven moment best een beetje op zien tegen het moment van lunchen. Dat heb ik namelijk, en dan ga ik weer experimenteren waardoor ik op deze heerlijke snlle eiersalade kwam. In de eiersalades die ik in de winkel kocht kwam ik vrijwel geen ei tegen maar wel veel saus, volvette mayonaise in de meeste gevallen. Mijn variant is light door de Yofresh. En uiteraard veel lekkerder dan de gekochte varianten!
Wat heb je nodig voor 2 rijk belegde boterhammen:
2 eieren
peper en zout
1 eetlepel Yofresh
eventueel wat bieslook
- Kook de eieren. Hardgekookte eieren uiteraard. De kooktijd is afhankelijk van de grootte van je ei. Een klein ei is in 7 minuten hardgekookt en een groot ei doet er ongeveer 9 minuten over.
- Laat de eieren dan schrikken onder koud water en pel ze.
- Snij de eieren dan in schijfjes in de eiersnijder, pak het ei dan vast, draai het een kwartslag en snij hen opnieuw. Zo krijg je mooie gelijkmatige stukjes.
- doe het ei in een schaaltje, breng op smaak met zout en peper, meng de Yofresh erdoor en eventueel ook de bieslook.
- Schep het geheel om en bewaar tot je het gaat eten in de koelkast.
Geef een reactie