Ik heb weer eens iets nieuws bedacht om supersnel even iets lekker op tafel te toveren voor het ontbijt, brunch of de lunch.
Heel weinig ingrediënten om een lekkere schaal met warme broodjes te produceren en je hoeft niks voor te bereiden, geen deeg kneden en laten rijzen.
Uiteraard heb ik hier 2 varianten bedacht maar je kunt eindeloos door variëren.
Krijg je niet alles op, wat ik me moeilijk kan voorstellen, dan kun je ze gewoon in de koelkast bewaren en kort in een voorverwarmde oven even kort opwarmen, want warm zijn ze wel het allerlekkerst.
Ik wilde gelijk variëren dus ik heb van een rol al twee verschillende varianten gemaakt, maar de onderstaande hoeveelheden zijn voor een hele rol.
Wat heb je nodig:
Cinnamon-pecan rolls
1 rol croissantdeeg voor 6 grote croissants
1 eetlepel kaneel
2 eetlepels suiker
100 gram grofgehakte pecannoten
Nutella-pecan rolls
150 gram Nutella
100 gram grof gehakte pecannoten
Verwam de oven voor de 200 graden.
Open de verpakking en maak het deeg los, rol het uit op je aanrecht. (Ik heb er een velletje bakpapier onder gelegd zodat het niet zou blijven plakken aan aanrecht).
Voor de Nutella-variant besmeer je het deeg met de pasta en strooi daarna de noten erover. (Mocht de Nutella nu niet lekker smeerbaar zijn, warm het dan kort even op in magnetron, hierdoor wordt het wat smeerbaarder)
Voor de Cinnamon-Pecan rolls mix je de kaneel en suiker met elkaar, strooi dit over het deeg. Strooi er daarna de noten over.
Laat van de rand ongeveer 1 cm open om het deeg vast te plakken.
Rol het deeg op in de lengte en snij het in plakken van 1,5 tot 2 cm.
Leg de plakken met het snijvlak naar boven in een schaal, laat er wel wat ruimte tussen de rollen want ze rijzen in de oven nog.
Bak de rolls af in de oven, als ze te bruin worden kun je ze afdekken met aluminiumfolie.
Serveer ze warm!

Geef een reactie