Wij eten heel regelmatig nasi. Heerlijk en makkelijk is dat. Zo snel klaar! Eigenlijk is het lekkerder als de rijst een dag oud is. En als je rijst gaat eten kun je makkelijk wat extra opzetten en in de koelkast bewaren. Wat groente erbij en bakken maar. Makkelijke en snelle maaltijd heb je dan. Deze variant neemt iets meer tijd in beslag maar is er niet minder lekker om. De gemarineerde kip maakt dat de nasi er zo aantrekkelijk en heerlijk uit komt te zien. Een mooi kleurenpalet op je bord!
Wat heb je nodig:
2 kipfilets
4 kopjes basmati rijst
10 takjes selderij
halve theelepel kipkruiden
rode kleurstof
olie
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 gote kip bouillonblokjes
5 stengels lente ui
4 eieren
zout en witte peper
½ theelepel 5-spice poeder
2 cm laos
5 laurierblaadjes
10 pimentkorrels
1 theelepel aji-no moto
200 gram doperwtjes (diepvries)
- Snij de kipfilet in de breedte doormidden en snij er dan lange stukjes van. Marineer de kip met het rode kleurstof, de kipkruiden en 1 eetlepel olie.
- Laat de marinade een paar uur of een nacht intrekken in de koelkast.
- Kook de rijst volgens de verpakking gaar met 3 blaadjes laurier en de pimentkorrels.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Spreid de kipfilet reepjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kip in 15 minuten gaar. Laat dit daarna afkoelen en snij het in hele fijne stukjes.
- Snij de selderij fijn. snij de lente ui in mooie schuine ringetjes.
- Snipper de ui fijn en vijzel de knoflook.
- Kluts de eieren met een beetje zout.
- Verhit 2 eetlepels olie in de pan en doe het eiermengsel hierin.
- Wanneer je ziet dat de eieren beginnen te stollen dan roer je de eieren los, ga zo door tot de eieren helemaal droog gebakken zijn.
- Schep de ei uit de pan en leg dit even apart.
- Verhit nu de rest van de olie in de pan en bak hierin de laurier en de laos aan.
- Nu kan de ui en de knoflook erbij. Wanneer dit goudbruin is kunnen de doperwtjes, de bouillonblokjes, de witte peper, 5-spice en de ajni moto.
- Bak deze even mee zodat de erwtjes gaar kunnen worden.
- Hierna mag de rijst en het ei erbij. Schep het even om en vervolgens mag de lente ui en selderij erbij.
- Laat de rijst even goed warm worden en dan is je heerlijke nasi klaar om te serveren.
Serveertips:
Serveer de nasi lekker met zuurgoed, gestoofde rode kip en gebakken banaan.
Variatietips:
Ik heb kip gebruikt maar je kunt ook andere vleessoorten gebruiken indien je dat wilt of zelfs garnaaltjes. Nasi wordt oorspronkelijk gemaakt om kliekjes op te maken. Dus heb je nog kool, prei, paksoi, paprika of andere groentes liggen, dan kun je deze natuurlijk ook gebruiken.
Geef een reactie