Chair siu vlees kent iedereen van de Chinees. Maar dan wordt het meestal gemaakt van varkensvlees, mijn variatie is van van malse zachte kippedijen. Maar voel je vrij om elke soort vlees te gebruiken die je wilt. Eigenlijk is het weer een heel simpel gerecht, makkelijke marinade van weinig ingredienten en je hebt een heerlijk vleesgerecht op tafel staan. Lekker op een broodje met wat zuurgoed! Maar ook prima te serveren als vlees bij je nasi of bami.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
2 eetlepels Chiar Siu sauce (Ik heb het merk Lee Kum Kee gebruikt)
1 theelepel chilli poeder
zwarte peper
rode kleurstof
zout
1 teentje knflook, uitgeperst
2 eetlepels olie
500 gram vlees (in mijn geval dus kippendijfilet)
- Maak een marinade door alle ingrediënten met elkaar te vermengen. Doe hier het vlees bij, schep alles goed om en laat het enkele uren tot een nacht in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bak het vlees in 40 minuten gaar in de oven. Daarna heb ik de oven voor de laatste 10 minuten op 200 graden gezet zodat het lekker krokant kon worden (dus na 30 minuten)
Eet smakelijk!
Geef een reactie