Wat heb je nodig?
200 gram champignons
1 gesnipperd sjalotje
1 teen knoflook
1 flinke eetlepel bloem
50 gram boter
1/2 groentebouillon blokje opgelost in 250 ml water
200 ml kookroom
1 takje peterselie
- Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
- Bak de champignons in de boter tot ze slinken op middelhoog vuur.
- Voeg halverwege het sjalotje toe en pers het teentje knoflook uit in de pan.
- Roer de bloem erdoorheen en blus af met de bouillon.
- Je zult merken dat de saus al begint te binden.
- Voeg vervolgens de kookroom toe en blijf voortdurend roeren tot de gewenste dikte.
- Maak af op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de fijngesneden peterselie toe.
Serveertip:
Serveer de saus met een lekker stukje kip of varkensvlees.
Variatietip:
Je zou eventueel af kunnen blussen met een scheut witte wijn. Als je dit doet gebruik dan 200 ml bouillon.
Geef een reactie