Zoals je op mijn site kunt terugzien ben ik een enorme fan van makkelijke gerechten, liefst alles in een pan, zodat ik na het eten niet al te veel hoef af te wassen. Daarnaast probeer ik altijd wel een maaltijd te bereiden die voldoet aan de schijf van 5. Als je bami ergens te eten krijgt dan zul je daar zelden voldoende groentes bij krijgen. Hooguit een beetje komkommer en zuurgoed. In mijn variatie op de bami probeer ik wel voldoende groentes toe te voegen. Voor dit gerecht heb je slechts 2 pannen nodig (het zou er zelfs 1 kunnen worden als je een pan hebt waarin je de pasta kunt koken en de pasta kunnen bakken). Ik heb alleen geen spaghetti gekozen, zoals de gebruikelijke bami, omdat het zo lastig eten en te mengen is als eenpansgerecht. Daarom kies is fusilli, gewoon hapklare pasta die makkelijk te eten is met de stukjes kipfilet en de stukjes sperziebonen. Maar uiteraard kun je bami ook op dezelfde manier maken. Gewoon lekker en simpel!
Wat heb je nodig voor 2 a 3 personen:
200 gram pasta (ik heb fusilli gebruikt)
350 gram diepvries sperziebonen
250 gram kipfilet
1 grote bouillonblok
2 eetlepels olie
1 ui
2 tenen knoflook
1 theelepel sambal
1 stukje laos van zo’n 2 cm
1 laurierblad
1 volle theelepel tomatenpuree
4 eetlepels zoete sojasaus
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snij de kipfilet in blokjes. Snipper de ui.
- Verhit de olie in een anti aanbakpan. Fruit hierin de ui, laos en laurier aan.
- Pers de knoflook uit boven de pan en bak deze mee, dan mag de kip en het bouillonblokje erbij.
- Bak dit even aan en dan mag de tomatenpuree en sambal erbij.
- Dan mogen de sperziebonen erbij. Bak deze ongeveer 7 minuten mee op middelhoog vuur totdat het gaar is.
- Vervolgens de pasta en sojasaus erbij. Goed omscheppen en je kunt lekker eten.
Heerlijk met pindasaus trouwens!

Geef een reactie