Ik ben geen fan van aubergines, maar op deze bereidingswijze vind ik het heerlijk! Ook had ik wel eens last van een jeukende tong na het eten, maar als ik de aubergines schil heb ik dat probleem ook niet meer. Van oorsprong wordt dit gerecht altijd gegeten met op Surinaamse wijze gedroogde vis. Ik heb er dus wel weer een eigen draai aan gegeven. Ik zou zeggen probeer het uit, want is echt lekker! Het is makkelijk en snel klaar. Eigenlijk wordt het een soort van groente/vis stoofgerechtje.
Wat heb je nodig:
1 aubergine
1 ui
2 tenen knoflook
zout
½ groente bouillonblokje
1 rijpe tomaat
125 gram gerookte forel filet, naturel
- Snipper de ui, snij de tomaat in kleine blokjes en (schil) snij de aubergine in kleine blokjes.
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui aan, als deze goudbruin begint te worden pers je knoflook uit boven de aan, bak dit eventjes mee.
- Doe daarna de tomaten en het bouillonblokje erbij en bak dit even mee.
- Breek de forellen in kleine stukjes en bak deze daarna even mee.
- Doe de aubergines erbij, voeg een klein beetje zout toe (vanwege het bouillonblokje en omdat de aubergines ook slinken tijdens het stoven)
- De deksel op de pan en laat het rustig gaar stoven. Kijk wel regelmatig of het niet aanbrandt.
- Na ongeveer 10 minuten zul je merken dat de aubergines helemaal zacht zijn geworden.
Serveertip:
Serveer de aubergines met witte rijst.
Geef een reactie