Eigenlijk vraag ik me af of ik het wel kan maken om dit recept hier te delen, maar hey, het is superlekker dus waarom ook niet? Al komt het deels uit een pakje maar heb ik er een eigen twist aangegeven. En met eigen twist bedoel ik dan er iets bij bedacht.
Deze combinatie is zo killing!
Het krokante deeg van de appeltaart
De romige, zachte smaak van die heerlijke banketbakkersroom.
En dan niet te vergeten die frisse zoetzure appels
Nu ik dit zo aan het schrijven ben en het water me in de mond loopt denk ik: “Het is eigenlijk al te lang geleden dat we dit gegeten hebben.”
Niets zegt meer herfst of winter dan de ultieme geur van appels en kaneel.
Ik heb het pak met extra deeg gebruikt, omdat ik altijd net te weinig deeg heb voor een mooi rooster aan de bovenkant vind ik. Plus vind ik het ook lekker met veel deeg.
Wat heb je nodig:
- 1 pak Koopmans Appeltaart extra deeg https://www.koopmans.com/recept/appeltaart-extra-deeg/
- 220 gram koude boter
- 1 ei
- 1,5 kg Elstar appels
- 30 gram suiker
- 3 theelepels kaneel
- bloem voor het bestuiven van het aanrecht
- amandelschaafsel
- springvorm van 26 cm
Het recept van de banketbakkersroom heb ik van een collega-blogger:https://www.laurasbakery.nl/banketbakkersroom/
De ingrediënten hiervoor zijn:
- 65 gram suiker
- 16 gram vanillesuiker
- 3 eidooiers
- 35 gram bloem
- 350 ml melk
Voor de bereidingswijze van de banketbakkersroom klik op de link.
Wat ga je doen:
Maak als eerste de banketbakkersroom, dit heeft even de tijd nodig om af te koelen namelijk. Als het afgekoeld is naar kamertemperatuur, zet het dan even in de koelkast.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snij de appels in kleine blokjes en meng de appels met het suiker en de kaneel.
Roer de boter los in de mixer met deeghaken en klop het ei los met een vork in een apart kommetje. Doe ongeveer ⅔ deel van het ei bij de boter. (de rest gebruik je om de appeltaart te bestrijken voor het de oven in gaat).
Voeg de appeltaartmix toe en kneed het met de mixer tot een soepel deeg
Pak het deeg in in vershoudfolie en laat het deeg even rusten in de koelkast. Dit maakt het deeg iets handelbaarder.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats het rooster onder het midden van de oven.
Vet de zijkanten van de springvorm in met bakspray. Voor de onderkant leg ik een bakpapier op het ronde deel en plaats de ring er daarna overheen en klap hem dicht.
Bekleed met ⅔ deel van het deeg de onderkant en de zijkanten van de springvorm.
Roer de banketbakkersroom even los met een vork. Doe dit daarna op de bodem van de springvorm op het deeg. Smeer het uit over de bodem met de achterkant van een eetlepel of spatel.
Daarna mogen de appels over de room heen. Druk dit even aan.
Verdeel het overgebleven deeg in +/- 9 delen. Rol deze uit over je met bloem bestuifde aanrecht, deze leg je kruislings over de appelmengsel in een roosterpatroon.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met het overgebleven ei en strooi er daarna royaal amandelschaafsel overheen.
Bak de taart 75 minuten in de oven.
Laat de taart minstens een uur afkoelen voor je de springvorm verwijdert.
En nu genieten!!
D Swama
Hallo,
Waarom kan ik dit recept niet printen?
You are not allowed to print preview this page, Thank you