Deze heerlijke cake is zo simpel te maken, en o zo geschikt voor de feestdagen zoals Pasen of tijdens de Kerstdagen. Je kunt het maken in een rechthoekige vorm zoals ik heb gedaan maar ook in een tulband, voor een feestelijkere presentatie.
De vruchten en rozijnen heb ik kort even gekookt in de Amaretto en daarna minstens 24 uur laten weken, hierdoor is de smaak goed ingetrokken en na het bakken heeft je cake ook een heerlijke subtiele amandelsmaak!
- 1 bakje sukade
- 1 bakje bigareaux kersen
- 200 ml amaretto
- 250 gram suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 250 gram bloem met 1 theelepel bakpoeder (of 250 gram zelfrijzend bakmeel)
- 250 gram boter
- geschaafde amandelen
- 2 theelepels amandelessence
Dit doe je al een paar dagen van te voren:
Doe de sukade en kersen in een pannetje samen met de amaretto en kook deze 30 minuten.
Laat het in het kookvocht en zet deze een paar dagen in je koelkast zodat de amarettosmaak lekker in de vruchten trekt.
Verwarm je oven voor op 160 graden.
Laat de vruchten uitlekken in een vergiet en vang het vocht op.
Doe de boter en suiker in een beslagkom en mix deze tot een romige massa.
Voeg hierna de eieren een voor een toe.
Mix dit geheel tot de eieren opgenomen zijn.
Voeg hierna beetje bij beetje de bloem toe.
Mix het nu met de mixer op de hoogste stand gedurende 2 minuten.
Meng nu eetlepel bloem door de vruchten heen, dit voorkomt dat de vruchten tijdens het bakken allemaal naar de bodem zakken.
Spatel nu voorzichtig de vruchten door het cakebeslag.
Schep het beslag in de cakevorm.
Bak de cake nu gedurende 45 tot 55 minuten in de oven tot het gaar is.
Check met een satéstokje of de cake gaar is, deze komt dan droog terug.
Laat de cake ongeveer 15 minuten afkoelen in de vorm.
Bestrijk de cake nadat je hem uit de vorm hebt gehaald rijkelijk met het overgebleven amaretto waarin de vruchten geweekt zijn. Dit wordt snel geabsorbeerd, dus mag lekker veel zijn!
Geef een reactie