Bij bijna alle Surinaamse broodjeszaken wordt er gevraagd: “Wil je peper en zuur op je broodje?” Sowieso is het een populair en onmisbaar bijgerecht. Ook bij nasi, bami, bruine bonen noem maar op, overal past en kan het bij. De originele versie …
Alle berichten
Zomers bladerdeegdessert met slagroom en aardbeien
Een heerlijk fris zomers dessert, ideaal als je weinig tijd hebt! Want het is heel makkelijk voor te bereiden. Ook als je meerdere gangen op het menu hebt staan, is dit dessert makkelijk in te passen. Krokante bladerdeeg met een …
Aubergine met gerookte forelfilet
Ik ben geen fan van aubergines, maar op deze bereidingswijze vind ik het heerlijk! Ook had ik wel eens last van een jeukende tong na het eten, maar als ik de aubergines schil heb ik dat probleem ook niet meer. …
Lemonade
If life gives you lemons, make lemonade!
Een heerlijk verfrissend drankje voor een snikhete zomerse dag. Met deze hoeveelheid kun je minstens 2 waterkannen maken.…
Maizenakoekjes
Een echte traditionele Surinaamse lekkernij, wat onmisbaar is op vele feesten en partijen. Het is een heerlijk bros koekje. Een beetje droog maar daarom wel lekker bij een kop thee. Je ziet tegenwoordig dat de koekjes vaak te koop zijn …
Pasta Tonijnsalade
Een frisse pasta salade die je makkelijk van te voren kunt bereiden, die je juist eigenlijk van tevoren moet bereiden want dan is hij lekker koud als je het wil eten. Heerlijk voor warme zomerse dag!
Je kunt de salade …
Panini Italia
Wat heb je nodig:
1 voorgebakken panini
1 bol mozarella
1 grote rijpe tomaat
1 flinke theelepel pesto
Zout en peper naar smaak…
Champignon roomsaus
Wat heb je nodig?
200 gram champignons
1 gesnipperd sjalotje
1 teen knoflook
1 flinke eetlepel bloem
50 gram boter
1/2 groentebouillon blokje opgelost in 250 ml water
200 ml kookroom
1 takje peterselie…