Aardappel-kouseband in masala is een uitermate bekend bijgerecht. Het wordt namelijk altijd op Hindoestaanse religieuze feesten geserveerd samen met pompoen en roti. Ik vind het heerlijk en wat ik met name lekker vind is als de aardappel lekker zacht is geworden door het stoven in de masala. Daarom gebruik ik iets kruimige aardappels. Met deze hoeveelheden heb je voor 4 personen meer dan voldoende. Ik heb nu gekozen voor diepvrieskouseband, deze vind je uiteraard in vriezers in de meeste toko’s. Maar verse is natuurlijk ook prima te gebruiken als je deze kunt krijgen.
Wat heb je nodig:
400 gram aardappels
200 gram kouseband
½ tomaat
1 ui
3 tenen knoflook
1 theelepel zout
zwarte peper
2 volle theelepels masala
300 ml water + 50 ml water
- Was en snij de kouseband in stukjes van ongeveer 1,5 cm
- Snipper de ui, vijzel de knoflookteentjes, snij de tomaat in kleine stukjes.
- Schil de aardappel en snij deze in gelijkmatige blokjes.
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem, fruit hierin de ui aan, na 2 minuten mag de knoflook erbij. Wanneer dit bruin begint te worden mag de tomaat en de masala erbij.
- Blus dit af met de 50 ml water. Laat dit gedurende 2 minuten zachtjes stoven.
- Dan mogen de aardappelblokjes erbij, stoof deze gedurende 5 minuten in de masala.
- Nu mag de 300 ml water erbij, breng het opnieuw aan de kook en laat dit gedurende 10 minuten op een laag vuur stoven.
- Als je verse kouseband gebruikt mag deze er na 10 minuten stoven erbij. Laat het nu nog 10 minuten verder stoven.
- Wanneer je net als ik hebt gekozen voor diepvrieskouseband dan kan deze er na 15 minuten bij.
- Doe de deksel terug op de pan en laat het dan nog 5 minuten stoven op laag vuur.
- Probeer met de zijkant van de lepel de aardappel doormidden te snijden. Wanneer dit lukt is het gaar, mocht er veel vocht inzitten dan kun je nu het vuur hoog zetten en het vocht laten verdampen.
- Is je aardappel nog niet zacht genoeg, dan moet je het nog enkele minuten op laag vuur laten stoven.
Geef een reactie